Pieni infopaketti kynsipalveluista

12.10.2020

Kynsialan termistö on usein hankalaa kuluttajalle, jolla ei ole kokemusta kynsistä. Termistö saattaa aiheuttaa keskustelua myös ammattilaistenkin keskuudessa, ja ensimmäinen BY NOIRIE'S -blogipostauksemme selventääkin termistöä kuluttajille. Jos sinua siis askarruttaa kysymys "mikä palvelu olisi minulle paras?", jatka ihmeessä lukemista!


Aloitetaan sillä että tyypillisimmät materiaalit ovat geeli ja akryyli. Näihin olet varmasti törmännytkin eri asiayhteyksissä. Tämän lisäksi markkinoille on viime vuosina tuotu ns. hybridiratkaisuja, tunnemme nämä nimillä polygeeli, akrygeeli ja esimerkiksi meidän käytössämme oleva #LVS -brändin tuote kantaa nimeä RevoGel. Liikkeessämme käytämme ainoastaan geelitekniikkaa.


Geeli on UV- tai LED-lampussa kovettuva, noh, geelimäinen tuote, joka tulee purkista sellaisenaan ilman kikkailuja. Sen sijaan akryylimassa luodaan itse akryylipuuterista ja -nesteestä, eli monomerista. Akryylitekniikka on oman kokemukseni mukaan huomattavasti suositumpaa pääkaupunkiseudulla, vaikka Tampereeltakin muutamia tekijöitä löytyy. Akryyli on materiaalina huomattavasti kovempaa kuin joustava geeli, ja jokaiselle sopiikin eri materiaalit. Geeleistäkin toki löytyy eri kovuusasteita, ja sinulle sopiva tuote löytyy usein vain kokeilemalla. Käytän itse lähes aina rakennekynsissä #LVS Fiber Love -geeliä, joka on hieman keskivertoa kovempi geeli ja sopii lähes kaikille. Ensimmäinen askel pysyvyysongelmia kohdatessa on geelin vaihto, silloin vaihdan #LVS Buildiin, joka on aina ratkaissut mahdollisen pysyvyysongelman.


Mikä sitten on ero eri kynsipalveluilla? Käydäänpä ne seuraavaksi läpi.


Kesto-/geelilakkaus:


Tämä tuntuu aiheuttavan eniten harmaita hiuksia alallamme. Mikä ero näillä palveluilla on? Miksi toiset käyttävät termiä kestolakkaus ja toiset geelilakkaus? Tämä on täysin kiinni valmistajan omasta ohjeistuksesta. Toiset brändit suosivat kestolakkausta, esimerkiksi #LVS käyttää geelilakkausta. Sanon aina itse asiakkailleni että geelilakkaus on kuin kestävämpi versio kynsilakasta. Palvelussa kynnelle levitetään UV-/LED-kovetteiset pohjalakka, värilakka ja päällyslakka. Kynnelle ei luoda rakennetta tai pituutta. Geelilakkaus voi kestää kahdesta viikosta viiteenkin, tämä riippuu paljon myös siitä mihin kynsiä käyttää. Mikäli kynnet ovat kovalla rasituksella, voi kesto olla lyhyempi, mutta olenpa huoltanut myös lakkaukset jotka olivat kynsissä vielä viiden viikonkin jälkeen moitteettomassa kunnossa.


Luonnonkynnen geelaus:


Geelilakkausta vahvempi vaihtoehto. Minulla on käytössä geelauksessa #LVS Rubber Clear -pohjageeli, joka sopii joustavuudeltaan loistavasti geelaukseen. Geelauksessa kynnelle luodaan tarvittaessa hieman rakennetta, mutta pituutta tässäkään ei lisätä. Itse suosittelen aina asiakkaille geelausta, mikäli tarkoitus on nauttia kynsistä kauemmin kuin vain yhden huollon verran. Suosittelen huoltoväliksi asiakkaille 3-4 viikkoa, riippuen kynsien kasvutahdista. Liian pitkä huoltoväli rasittaa kynttä, sillä kynnen stressipiste siirtyy sille ei-niin-otolliseen kohtaan, ja liian pitkä kasvu aiheuttaa helposti katkeilua, sillä kynnellä ei ole tarpeeksi tukea.


Rakennekynnet:


Tämä on ratkaisu sinulle jos haluat kynsiisi lisäpituutta. Rakennekynsissä voidaan teoriassa rakentaa niin paljon mittaa kun vaan halutaan, mutta käytännössä mitan määrää kokemus rakennekynsien kanssa olemisesta, mutta suurin tekijä on oma luonnonkynnen ja kynsipedin pituus ja kunto. Pureskeltuihin kynsiin ei voi heti rakentaa pitkiä kynsiä, sillä ne todennäköisesti eivät kovin pitkää mittaa kestä. Pituus on asia josta keskustellaan aina paikanpäällä, enkä koskaan lupaa asiakkaalle pituutta ennen kynsien näkemistä. Vähän mittaa voidaan kuitenkin tehdä aina, ja kynsien kasvaessa pituutta ei tarvitse lyhentää vaan ne saavat ajan kanssa kasvaa pidemmiksi. Huollossa pituutta ei kuitenkaan voi rakentaa lisää.
Meiltä saa aina kysyä palveluihin liittyen tarkentavia kysymyksiä jos joku askarruttaa. Kynsipalveluissa kannattaa suoraan ottaa yhteys laura@noiriesbeautyservices.fi ja vastaan sinulle mahdollisimman pian!


Nähdään kynsiajallasi!


Laura / Noirie's